Een soort Bolognese saus om te maken in een slowcooker of lekker lang te laten sudderen in een pan of oven
3 el olijfolie
1 grote ui gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 wortels, in plakjes
1 groene of rode paprika, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
150 gr magere spekblokjes
Mogelijke kruiden: takje rozemarijn, wat gedroogde provencaalse, gedroogde marjoraan, thijm, en in iedergeval een laurierblaadje
1 pond Wagyu gehakt
zout en peper
2 eetlepels bloem
klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten met sap
200ml rode wijn
1 bouillonblokje
Snijd alle groenten fijn. Bak het spek uit in een pan en bak het gehakt snel in het spekvet even los. Roer hier de bloem door. Doe de gepelde tomaten in een schaal en maak ze iets fijner, los hier de tomatenpuree in op. Los het bouillonblokje op in een klein beetje warm water en roer dit ook door de tomatenmassa.
Doe alle groenten rauw in de pan. Daarbovenop de kruiden. Dan het gehakt met spek. Giet al het vocht hier overheen en roer het geheel even met een houten lepel door. De deksel erop en lekker laten staan: ong 8 a 9 uur op laag of 4 a 41/2 op hoog.
Voeg de groenten bij het gebakken vlees en bak dit enkele minuten. Voeg daarna de kruiden en het vocht toe en laat dit op een laag vuurtje ca. 4 uur sudderen.
Datum | Tijd |
---|---|
zaterdag 3 juni | 9:00 - 12:30 |
zaterdag 10 juni | 9:00 - 12:30 |
zaterdag 17 juni | 9:00 - 12:30 |
zaterdag 24 juni | 9:00 - 12:30 |