
Gestoofde Wagyu riblap
3 oktober 2020
Simpele, maar heerlijke carpaccio!
5 maart 2021Ouderwets draadjesvlees van Wagyu

Ook dit recept heeft al naam gemaakt, ouderwets smullen op zijn best!
Dit recept is uitgewerkt voor bereiding in de oven, maar kan ook prima in een slowcooker of sudderend op een laag vuurtje worden gemaakt.
Ingrediënten (6 personen)
- 1kg Wagyu braadvlees of hacheevlees
- 100 g ongezouten roomboter
- 6 uien (in ringen)
- 50 g bloem
- 2 rundvlees bouillonblokjes
- 700 ml kraanwater
- 4 gedroogde laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 8 el azijn
- 6 el ketjap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.
- Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
- Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
- Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Smakelijk eten!