Wagyu entrecote van de grill
10 maart 2020Ouderwets draadjesvlees van Wagyu
3 oktober 2020
Een lekker recept voor een gestoofde Wagyu riblap!
Ingrediënten
- 1kg riblap2 uien
- 8 tenen knoflook, gepeld
- 300 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- 500g tomaatstukjes op sap
- klein blikje tomatenpuree
- 3 el bloem
- 2 el roomboter
- Tijm
- rozemarijn
Bereidingswijze
- Uien en knoflook fruiten, afblussen met wijn, bouillon en tomatenstukjes. 10 minuutjes zachtjes laten koken.
- Vlees in stukken snijden, wat peper en zout, bestuiven met bloem en goudbruin bakken in de roomboter met wat olijfolie.
- Vervolgens vlees in de fond leggen, moet zeker onder staan. Langzaam aan de kook brengen en tijm en rozemarijn toevoegen.
- Daarna een paar uur of langzaam laten sudderen op het fornuis of met de deksel op de pan in de oven op 100 graden (en wanneer het te nat is deels met de deksel eraf).
Smakelijk eten!